Thijs van Beurden

Hi, mijn naam is Thijs. Ik ben een osteopaat uit Breda. Ik ben gestart als personal trainer om vervolgens als fysiotherapeut af te studeren. Tijdens mijn derde jaar van de opleiding fysiotherapie koos ik ervoor om gelijktijdig de opleiding tot osteopaat te starten, welke ik met succes heb afgerond.

Osteopathie is een bijzonder vorm van zorg. Waar de fysiotherapeut alleen behandeld op het bewegingsapparaat, artsen vaak medicamenteus werken en de chiropractor voornamelijk ‘kraakt’, behandelt osteopathie het lichaam manueel in zijn totaliteit. Hiermee bedoel ik elk onderdeel van het lichaam (de schedel, het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel), en de verbindingen tussen deze drie.

De osteopaat kijkt daarbij niet alleen naar de klachten die je ervaart, maar probeert te zoeken naar de oorzaak van jouw klachten, door de linken in- en tussen de drie bovengenoemde onderdelen te vinden. Dit kan soms weleens betekenen dat er wordt behandeld op gebieden waar je niet zozeer je klachten ervaart, maar die wel direct gerelateerd zijn aan de ongemakken die je ervaart.

“Ik denk dat ik jou in jouw klachten kan helpen en ondersteunen om de uiteindelijke kwaliteit van leven een boost te geven.”

Voor mij is osteopathie een erg goede toevoeging aan de wereld van de zorg. Het is op vele vlakken inzetbaar, bijvoorbeeld voor directe zorg bij een acute lage rug of nekklacht, een langer zeurende tenniselleboog die maar niet overgaat, of onverklaarbare klachten waar geen oorzaak voor gevonden wordt. Ik denk dat ik jou in jouw klachten kan helpen en ondersteunen om de uiteindelijke kwaliteit van leven een boost te geven. Interesse in een behandeling? Maak een afspraak in mijn agenda en tot snel!