Stijn Buermans

‘Het belangrijkste: goed inzicht geven in het ontstaan van klachten’

Aangenaam, ik ben Stijn Buermans. Ik ben trots dat ik mezelf osteopaat mag noemen. Het is een vak dat nogal eens voor vragen zorgt. Want wat doe je nu precies? Het is eigenlijk heel simpel. Ik zorg ervoor dat jouw lichaam zichzelf weer kan herstellen. Ik behandel de echte oorzaak van de klacht, onderzoek verschillende systemen in jouw lijf die onderling samenwerken en geef inzicht in aanpassingen in je dagelijkse leven. Voor mij is ieder mens, elke klacht en elke behandeling uniek. Met regelmaat krijg ik van mensen die al jaren met klachten rondlopen te horen dat ze na lange tijd weer klachtenvrij functioneren. Op zo’n moment ben ik trots dat ik dit mooie vak mag uitoefenen.

Mijn voorliefde voor osteopathie is in mijn tienerjaren ontstaan. Ik liep rond met aanhoudende knieklachten en werd gewezen op een osteopaat. Hij behandelde mijn knie op zo’n grondige manier dat ik dacht: dit vak wil ik ook leren! Ik blijk er een lange weg voor te moeten afleggen. Allereerst de vierjarige opleiding Fysiotherapie en later de zesjarige opleiding Osteopathie. Terugkijkend kan ik alleen maar zeggen dat dit als vanzelf is gegaan.

‘Ik raak niet uitgepraat over dit bijzondere vak!’

Inmiddels sta ik alweer zes jaar aan het roer van mijn osteopathiepraktijk in Bergen op Zoom. Een praktijk waar ik met plezier mijn werk beoefen en waar ik inmiddels heel wat mensen van klachten af heb mogen helpen. Mijn passie voor het vak breng ik alleen niet over op de mensen in de praktijk, maar ook op de studenten van de opleiding Osteopathie in Antwerpen. Ik raak niet uitgepraat over dit bijzondere vak…