De werkwijze van een osteopaat

OORZAAK ACHTERHALEN

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. Ik breng in kaart hoe de klacht is ontstaan en hoe het komt dat je de klacht nog hebt. Alleen dan kunnen we de klacht de baas worden.

Behandelplan opstellen

In een behandelplan vertel ik welke structuren zijn aangedaan en waar werk aan de winkel is. We willen enerzijds de oorzaak van de klachten oplossen. Anderzijds de pijnklachten op een zo kort mogelijke termijn verlichten. Bij iedere klacht en belasting is de werkwijze anders. Dat maakt dat mijn verhaal nooit hetzelfde is.

Osteopaat aan het werk

Tijdens de behandeling werk ik met mijn handen op de weefsels die de klacht hebben veroorzaakt. Bijvoorbeeld een gewricht, spier of zenuw, maar ook organen. Dat klinkt misschien vreemd, maar alles in je lichaam is met elkaar verbonden. Een orgaan kan dus invloed hebben op bijvoorbeeld rugklachten.

Aanpassen van de dagelijkse activiteit

In de tijd dat jouw lichaam herstelt is het van belang dat je aanpassingen doet in jouw dagelijkse activiteiten. Vaak onbewust doe je herhaaldelijk dingen verkeerd die jouw klachten in stand houden. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht moet je langer of korter aanpassingen doen in je dagelijkse leven. Ik vertel je welke dat zijn. 

Klachtenvrij functioneren

Door een combinatie van de juiste behandeling en de aanpassing van dagelijkse activiteiten zorgen we samen voor herstel. Met als doel: in optimale conditie komen, zodat jij een toekomst tegemoet gaat waarin jij klachtenvrij functioneert.