De werkwijze van MIJNOSTEO


OORZAAK ACHTERHALEN

Na een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. We brengen in kaart hoe de klacht is ontstaan en hoe het komt dat je de klacht nog hebt. Alleen dan kunnen we de klacht de baas worden.

Behandelplan opstellen

In een behandelplan vertellen we welke structuren zijn aangedaan en waar er werk aan de winkel is. We willen enerzijds de oorzaak van de klachten oplossen, anderzijds de pijnklachten op een zo kort mogelijke termijn verlichten. Bij iedere klacht en belasting is de werkwijze anders. Jouw behandelplan is uniek voor jou.  

Osteopaat aan het werk

Tijdens de behandeling werken we met onze handen op de weefsels die de klacht hebben veroorzaakt. Bijvoorbeeld een gewricht, spier of zenuw, maar ook organen. Dat klinkt misschien vreemd, maar alles in je lichaam is met elkaar verbonden. Een orgaan kan dus invloed hebben op bijvoorbeeld rugklachten.

Aanpassen van de dagelijkse activiteit

In de tijd dat jouw lichaam herstelt is het van belang dat je aanpassingen doet in jouw dagelijkse activiteiten. Vaak onbewust doe je herhaaldelijk dingen verkeerd die jouw klachten in stand houden. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht moet je langer of korter aanpassingen doen in je dagelijkse leven. Wij vertellen welke dat zijn. 

Klachtenvrij functioneren

Door een combinatie van de juiste behandeling en de aanpassing van dagelijkse activiteiten zorgen we samen voor herstel. Het doel: in optimale conditie komen, zodat jij een toekomst tegemoet gaat waarin je klachtenvrij functioneert.