De werkwijze van een osteopaat

Als osteopaat geef ik je inzicht in het ontstaan van de klacht. Met een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek probeer ik te achterhalen wat jouw klacht is. En hoe komt het dat jouw klacht nog steeds aanwezig is? Ik breng in kaart welke factoren ervoor gezorgd hebben dat er een klacht is ontstaan. Alleen dan kunnen we de klacht de baas worden.

Behandelplan opstellen

In een behandelplan vertel ik welke structuren zijn aangedaan en waar werk aan de winkel is. We willen enerzijds de oorzaak van de klachten oplossen. Anderzijds de pijnklachten op een zo kort mogelijke termijn verlichten. Bij iedere klacht en belasting is de werkwijze anders. Dat maakt dat mijn verhaal nooit hetzelfde is.

Osteopaat aan het werk

Tijdens de behandeling werk ik met mijn handen op de weefsels welke de klacht hebben veroorzaakt. Met als doel? Bewegingsverlies van een bepaalde structuur oplossen. Dit kan gaan om een gewricht, spier, orgaan of zenuw. Afhankelijk van welke structuur en hoe lang deze structuur al is aangedaan, heeft het lichaam meer of minder tijd nodig om te herstellen.

Aanpassen van de dagelijkse activiteit

In de tijd dat jouw lichaam zich gaat herstellen, is het van belang dat je aanpassingen doet in jouw dagelijkse activiteiten. Vaak onbewust doe je herhaaldelijk dingen verkeerd die jouw klachten onderhouden. Afhankelijk van welk type weefsel is aangedaan moet je langer of korter aanpassingen doen in je dagelijkse activiteiten. Als osteopaat geef ik je dit inzicht.

Klachtenvrij functioneren

Elke behandeling pas ik aan als reactie op de vorige behandeling en lettend op de toekomst. Door een combinatie van de juiste behandeling en de aanpassing van dagelijkse activiteiten zorgen we samen voor herstel. Met als doel: in optimale conditie komen. Zodat jij een toekomst tegemoet gaat waarin jij klachtenvrij kunt functioneren!