Aurélie Hoornweg

‘De focus voor een goede therapie ligt bij Aurélie op het kijken naar en het behandelen van de patiënt als 1 geheel.’

Aurélie Hoornweg is een dynamische en gedreven therapeute. Ze studeerde af aan de Universiteit Antwerpen als Master in de Sport- en Musculoskeletale Kinesitherapie. Nadien begon ze meteen aan een bijkomende opleiding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy, waar ze les had van o.a. Stijn Buermans. Na een leerrijke en plezierige stage startte ze dan ook meteen in zijn praktijk. Ook richtte ze een eigen praktijk op in Schoten en Antwerpen. De focus voor een goede therapie ligt bij Aurélie op het kijken naar en het behandelen van de patiënt als 1 geheel.

Visie

‘De klacht zelf is zelden het belangrijkste symptoom.’

Deze filosofie staat steeds centraal in mijn behandelingen. Om het lichaam in zijn totaliteit te kunnen behandelen, ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht. Daarvoor is een goede samenwerking tussen patiënt en therapeut essentieel.

Naast structurele problemen (geblokkeerde wervels, spierspanning, houdingsproblematiek, disbalans in spieren…) spelen ook het spijsverteringsstelsel en het daarbij horende voedingspatroon een cruciale rol in het ontstaan van gezondheidsklachten. Denk hierbij gerust ook aan minder voor de hand liggende klachten zoals migraine, zenuwpijnen… Door diverse opleidingen toe te passen en die inzichten te delen met de patiënt zet ik in op een duurzame behandeling.

Iedereen is welkom, laat ons samen werken aan uw gezondheid!